logo vakantiehuis in Duitsland
Bezoek de prachtige plekken in de natuur van het Zwarte woud.

Vakantiehuis in het Zwarte Woud huren

Wij hebben een ruime keus in vakantiehuizen. Hieronder is voor u de selectie van vakantiehuizen gemaakt in het gebied het Zwarte Woud of zoals de Duitsers dit noemen Schwarzwald.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud, is een bijzonder mooie gebied. Bergen en kloven, uitgestrekte hoogvlaktes en lieflijke dalen. Het is een perfect gebied om van de natuur te genieten, geweldige folklore en onververvalste gastvrijheid. Dit is de streek van koekoeksklokken. Traditionele klederdracht wordt hier en daar nog gedragen.

Vooral wandelaars en natuurliefhebbers zullen zich hier prima vermaken, dankzij de indrukwekkende bergen en mooie natuur. Daarnaast staat het Zwarte Woud bekend als uitstekend kuuroordgebied, door de gezonde lucht. Het klimaat, en dan vooral op een hoogte van 1000 tot 1500 meter, heeft een geneeskrachtige en heilzame werking. Dit is de warmste streek van Duitsland.

Het Zwarte Woud is een extreem dichtbegroeid bos in de deelstaat Baden-Württemberg. Het is het hoogste deel van Zuidwest-Duitsland en is een aantrekkelijke bestemming om rustig rond te trekken. Mooie houten boerderijen en eenvoudige dorpjes in groene dalen bepalen het landschap.

Tips voor uitstapjes

- De Titisee, een prachtig meer.
- Het beschermde natuurgebied Taubergiessen
- Der Blautopf, de mooiste bron van Duitsland
- Kuuroord Freudenstadt, met marktplein met 50 fonteinen

Schwarzwalder Kirsch taart

U kent het wel, alle varianten tot en met de Schwarzwalder Kirsch vlaai! Duitsers maken vaak grappen over de Nederlanderse pogingen om hun Schwarzwälder Kirschtorten na te maken. Één van de geheimen zit namelijk in de kersen die alleen optimaal ontwikkelen in het zwarte woud. Als u zich in dit gebied bevindt raden we aan dit overheerlijke streekrecept te te proberen. Of neem, voor wanneer u weer terug bent in uw vakantiehuis Zwarte woud, een stuk mee voor bij de koffie.

Plaatsen in het Zwarte Woud

Freiburg, Schramberg, Sasbachwalden, Elzach-Oberprechtal, Donaueschingen, Triberg, St. Peter.

Meren

Titisee, Glaswaldsee, Mummelsee, Kirnbergsee, Feldsee, Schluchsee, Hotzenwald.

De hoogste toppen

1493 m - Feldberg
1415 m - Herzogenhorn
1414 m - Belchen
1284 m - Schauinsland
1243 m - Kandel
1164 m - Hornisgrinde

Vakantiehuis Duitsland - Beieren - Berlijn - Bodensee - Brandenburg - Duitse Alpen - Eifel - Harz - Hessen - Hunsruck
Luneburger Heide - Mecklenburg-Vorpommern - Moezel - Niedersachsen - Noordrijn-Westfalen - Noordzee - Oostzee
Saarland - Sachsen - Sauerland - Thüringen - Titisee - Waddeneilanden - Zwarte Woud